Sky Traveling

معرفی سفر، مقاصد سفر و جاهای دیدنی جذاب ایران

Sky Traveling

معرفی سفر، مقاصد سفر و جاهای دیدنی جذاب ایران

نام صحن های حرم امام رضا

مسافر سلام برای راحتی و آسایش شما مسافرین و زائرین عزیز در این مقاله نام صحن های حرم امام رضا (ع) را شرح می دهد. این مقاله می تواند راهنمای خوبی برای شما عزیزان باشد.

نام صحن های حرم امام رضا (ع) به شرح زیر می باشد:

صحن عتیق (انقلاب):

این صحن که در قسمت شمالی حرم مطهر واقع است از صحن های حرم یادگارهای دوره سلطان حسین بایقرا می‌باشد. ایوان‌ها متعدد این صحن عبارتند از: ایوان عباسی (شمالی) که در دوره شاه عباس به سال ۱۰۲۱ هـ. ق بنا گردیده است. ایوان طلا یا نادری که به دستور امیر علی شیر نوایی در سال ۸۷۲ هـ. ق ساخته شده و طلاکاری آن به دستور نادرشاه انجام شده است. ایوان نقاره خانه ( شرقی ) ایوانی که نقاره خانه بر روی آن بنا شده است و ایوان ساعت ( غربی ) که ساعت بزرگی بر روی آن قرار گرفته است و بنای آن در زمان مظفرالدین شاه قاجار پی ریخته شده است.
علاوه بر ایوان‌ها، دو مناره در قسمت جنوبی و شمالی این صحن به چشم می‌خورد. یکی از این مناره‌ها که در قسمت جنوبی و پشت ایوان طلا واقع شده است بوسیله‌ی شاه طهماسب صفوی طلا کاری شده و مناره دیگر پشت ایوان عباسی قرار گرفته و به دستور نادرشاه افشار ساخته شده. سنگاب مرمر سقاخانه از دیگر متعلقات این مجموعه به شمار می‌آید که از دوره نادرشاه افشار بر جای مانده است.

صحن انقلاب

صحن نو (آزادی):

از دیگر نام صحن های حرم امام رضا (ع) صحن نو که امروزه به آن صحن آزادی می‌گویند در قسمت شرقی حرم مطهر واقع شده این صحن در سال ۱۲۳۳ به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شده است و ایوان آن در سال ۱۲۸۲ق به امر ناصر الدین شاه طلا کاری گردید. صحن نو دارای چهار ایوان است که از آن میان ایوان طلا از همه معروف تر می‌باشد.

صحن آزادی

صحن امام خمینی:

صحن امام خمینی در بخش جنوب شرقی حرم مطهر و مقابل خیابان امام رضا( ع) ( تهران ) قرار گرفته است که یکی دیگر از نام صحن های حرم امام رضا (ع) می باشد. آرامگاه « شیخ بهایی » در مکانی میان این صحن و صحن آزادی واقع شده است. صحن امام خمینی در سالیان اخیر ساخته شده و از شمال به تالار تشریفات رواق‌های « شیخ بهایی، دارلعباده، دارالزهد » و صحن آزادی، از مغرب به مسجد گوهرشاد از مشرق به ساختمان موزه و از جنوب به صحن جامع رضوی و صحن قدس منتهی می‌گردد. دو گلدسته و آبنمایی به وسعت ۴۰۰ متر مربع از متعلقات این صحن به شمار می‌رود.

صحن قدس:

این صحن که به تازگی ساخته شده است فضای میان صحن امام تا بست « شیخ بهایی » را با وسعت ۵۰۰۰ متر مربع در بر می‌گیرد که یکی از جدید ترین نام صحن های حرم امام رضا (ع) است. صحن قدس دارای یک ایوان موسوم به ایوان قبله است که ۱۵۰ متر مربع وسعت دارد. در فضای میانی این صحن، سقاخانه‌ای شبیه بنای بیت المقدس در مقیاس کوچک تر ساخته شده است.

صحن قدس

صحن جامع رضوی:

این صحن با مساحتی حدود ۵۷۰۰۰ متر مربع در مقابل خیابان امام رضا (ع) قرار دارد و مراحل پایانی ساخت و ساز را می‌گذراند. صحن جامع با ۸ ورودی بزرگترین صحنی است که در سالهای پس از انقلاب اسلامی ساخته شده است.

صحن جامع رضوی

صحن جمهوری اسلامی:

به محدوده میان بست بالا و مسجد گوهرشاد صحن جمهوری اسلامی می‌گویند که رواق «دارالهدایه» آن را به حرم مطهر مربوط می‌کند. این صحن که شبیه صحن انقلاب است از شمال به بست «شیخ طوسی» از شرق به رواق‌های «دارالهدایه» و «دارالرحمه» و از جنوب و غرب به بالای زیرگذر محدود است. سقاخانه‌ای درمیان این صحن جای گرفته و آبنمایی مستطیل شکل و ساعت آفتابی نیز از جمله متعلقات صحن مزبور به شمار می‌رود.

صحن جمهوری اسلامی

از دیگر نام صحن های حرم امام رضا (ع) در دو طرف صحن جامع رضوی، صحن‌های دیگری با نام‌های غدیر و کوثر نیز در دست احداث می‌باشد.